dijous, 18 de juny del 2009

PER LA LLIBERTAT, PROU D’AGRESSIONS FEIXISTES !

PER LA LLIBERTAT, PROU D’AGRESSIONS FEIXISTES !
dimarts 20 de març de 2007

Enviat per CGT Illes Balears

Diumenge 4 de març, de matinada, va esclatar un artefacte a les portes de la seu del sindicat CGT, del carrer Àngel Guimerà, de Palma. Aquest local ja havia estat agredit el dia anterior, dissabte, per un sabotatge, i tres setmanes abans per pintades amb símbols feixistes. L’anterior divendres dia 2, dos treballadors colombians varen ser brutalment agredits, en una acció de presumptes connotacions racistes. En els darrers temps, PSM, STEI-i, Consell de la Joventut, entre d’altres, han rebut a les seves seus atacs en forma de pintades i amenaces d’ultradreta, que també han proliferat, en versió xenòfoba, per determinats barris de Palma. Ciutadans indefensos, sobretot immigrants, han rebut agressions físiques, de vegades greus, algunes conegudes, altres no tant.

Però la revifada feixista de les darreres setmanes, i l’atemptat amb explosius, marca una fita que ens ha fet botar totes les llums d’alarma. L’artefacte de la seu d’un sindicat és una càrrega de profunditat en la consciència de tots i totes. Les entitats sotasignants, coincidint amb un bon sector de la ciutadania, entenem que és l’exercici de les llibertats el que realment està agredit per aquests atacs feixistes. És la convivència democràtica l’objectiu real d’aquests atacs, sigui qui sigui la víctima circumstancial. Ningú ens regala la llibertat i, per això, és la obligació de tothom defensar-la quan és atacada. Així dons, és avui imprescindible donar una resposta ciutadana, davant d’aquests fets.

Exigim de les institucions administratives i judicials la identificació dels autors d’aquestes agressions i la depuració de les seves responsabilitats. Exigim les mesures preventives per eliminar i suprimir l’activitat agressiva feixista a les nostres Illes. Exigim també les responsabilitats de determinats polítics que no tenen cap problema ètic ni moral en manifestar-se al costat d’elements feixistes, en un marc d’enfrontament social que alimenta discursos agressius i antidemocràtics, i que dóna ales al terrorisme ultra. I això passa tant a les Illes Balears com a nivell estatal. Potser no sigui casualitat que el llarg cap de setmana dels fets abans esmentats comencés per una concentració il·legal, el divendres 2 de març a les 8 del capvespre, convocada pel Partit Popular a la Plaça de Cort, on va haver una significativa presència d’elements d’ultradreta. Basta, dons, d’activitat feixista, i també de qui li dóna cobertura.

Perquè volem una democràcia real i no només formal, és voluntat de les entitats que subscrivim aquest Manifest el dotar-nos de mecanismes de mútua informació sobre l’activitat dels grups que atemptin contra la convivència, per millorar la nostra coordinació a l’hora de prevenir, denunciar i donar resposta unitària, amb l’objectiu de que fets com els que aquí denunciam no tornin mai a produir-se a les nostres Illes ni enlloc. Per tot això, volem convocar a tota la ciutadania, a totes les entitats polítiques, sindicals i ciutadanes, i a totes les persones que estimen la llibertat, a defensar-la, acudint a la

CONCENTRACIÓ que tindrà lloc a la PLAÇA DE CORT, el proper DIJOUS, DIA 22, A LES 19,30 HORES, amb el lema:
PER LA LLIBERTAT, PROU D’AGRESSIONS FEIXISTES!!

ENTITATS CONVOCANTS: ACCIÓN CIVIL - AS. INM. AL MAGREB - ATTAC MALLORCA - AVANÇ FILMACIONS EDUCATIVES - CANDELA PROJECTES SOLIDARIS - CC.OO. – CGT - CONSELL DE LA JOVENTUT - CORRIENTE ROJA – EL MILITANTE - ELS VERDS - ERC ILLES - EU IILES – FEDERACIÓ D’AA.VV. DE PALMA – FÒRUM CIUTADÀ – FUNDACIÓN FEDERICO ENGELS – GOB - JOVES D’ESQUERRA NACIONALISTA – JOVES D’ESQUERRA REPUBLICANA – JOVENTUT COMUNISTA - LOBBY PER LA INDEPENDÈNCIA – MALLORCA REPUBLICANA – MAULETS MALLORCA – OBRA CULTURAL BALEAR – PLATAFORMA ANTIMILITARISTA - PSIB-PSOE – PSM-ENTESA NACIONALISTA – RASCH MALLORCA - SINDICAT D’ESTUDIANTS – SINDICAT D’ESTUDIANTS DELS PP.CC. - SOLIDARIS MAJORS ACTIUS – STEI-i – UGT – UOB - VEÏNS SENSE FRONTERES

2006 CGT Illes Balears